Kam nemôže drôt, tam príde FWA internet

24.04.2003 Celý región

Spojenie vzdušnou čiarou - bez drôtov, bez čakania, bezpečne.\r\nČo ste dnes hľadali na internete? Dalo sa to stiahnuť hneď? Aké máte pripojenie k telekomunika...
Spojenie vzdušnou čiarou - bez drôtov, bez čakania, bezpečne.
Čo ste dnes hľadali na internete? Dalo sa to stiahnuť hneď? Aké máte pripojenie k telekomunikačným službám?
Kvalitná trasa na prenos dát i hlasu a na rýchly prístup k internetu je pre váš podnik rovnako dôležitá ako elektrina alebo voda v dome. Nezáleží na tom, či ste malé grafické štúdio, výrobné družstvo alebo predajňa s dobrým informačným servisom - so širokopásmovým lokálnym prístupom k informačnej diaľnici je svet na dosah. Stačí len nápad a moderné komunikačné nástroje pozdvihnú váš podnik v medzinárodnej konkurencii.

Vybudovať klasickú prístupovú linku cez kábel je neraz zdĺhavé a drahé. Stovky malých a stredných spoločností, podnikov, bánk a poisťovní, obchodných domov i štátnych inštitúcií problémy s lokálnym pripojením doslova preskočili a zvolili si inú alternatívu - spojenie vzdušnou čiarou, bez drôtov a bez čakania.

Táto jednoduchá možnosť pripojenia užívateľov k telekomunikačným službám sa volá FWA. Fixed Wireless Access, pevný bezdrôtový prístup na frekvencii 26 GHz vám už v každom krajskom meste na Slovensku poskytne operátor Telenor Networks, a. s.

Oplatí sa zapamätať si číslo 26. Označuje jediné licencované frekvenčné pásmo, ktoré garantuje kvalitu prenosu. Iné mikrovlnné linky vo voľnom pásme, tzv. freebandy, vám záruku neposkytnú. V mestách, kde je hustá telekomunikačná prevádzka, už mnohé podniky pochopili, že nelicencované linky nie sú dosť spoľahlivé a jednoducho nestačia ich potrebám.

Bezpečná vzdušná diaľnica FWA prináša množstvo výhod. Dokáže integrovať rozličné typy užívateľskej prevádzky a z jedného terminálu poskytnúť všetky komunikačné služby. Kúzlo je v tom, že efektívne využíva šírku pásma a pružne zmení kapacitu tak, ako to práve potrebujete. Ak musíte náhle zvládnuť mimoriadnu situáciu, napríklad videokonferenciu, dostanete na tú chvíľu kapacitu až do 8 Mbit/s a zaplatíte len za to, čo skutočne využijete. Vyskúšajte, koľko ušetríte.

Prevádzku siete FWA v Košiciach, Prešove, Banskej Bystrici, Žiline, Trenčíne, Trnave, Nitre a v Bratislave zabezpečuje spoločnosť Telenor Networks. Cez digitálne bezdrôtové linky vám poskytnú pripojenie k svojim službám takmer všetci poskytovatelia internetu a alternatívni telekomunikační operátori. Ich kompletný zoznam a všetko, čo potrebujete vedieť o FWA je na stránke
(www.fwa.sk)
 

Vyberte región